top of page

BLEFJELL

Blefjell er et av landets fineste fjellområder. Det er ditt nærmeste høyfjell, med kort avstand til byene på Østlandet. Det er ofte strålende her om vinteren, med mye snø og fantastiske skiforhold. Det blir kjørt opp milevis med flotte dobbeltspor i flere ulike traseer. Sommerene på Blefjell er varme og lune, med muligheter for bading, fiske, sykling, gåturer og bærplukking. Bletoppen er fjellets høydepunkt med sine 1342 m.o.h.

Selv om nærheten til Østlandsområdet ikke kan bli kortere, byr Blefjell på store uberørte områder med villdyr og fjellvidder. I "Høg-Ble" er det en fast stamme av villrein. I fjellet kan du rusle på fisketur, kikke etter molter eller bare nyte fjellets ro og stillhet.

Flesberg og Numedal:

 

Blefjell ligger i Flesberg kommune. Kommunen har ca. 2.500 innbyggere, og kommunesenteret er Lampeland, som ligger ca. 13 km. fra hytta. Her finner man en stor søndagsåpen KIWI, samt post, blomsterbutikk, bensinstasjon, bibliotek, hotell, pub og middagsservering.

 

Numedal har fått navnet "Middelalderdalen", fordi det er det dalføret i Norge med flest bevarte bygninger fra middelalderen. Det finnes ca. 40 godt bevarte bygninger fra denne tida, i tillegg til fire stavkirker.

 

Kongsberg er nærmeste by, og ligger ca. 35 km. fra hytta. Her finner man alt man trenger av butikker, vinmonopol, kino, svømmebasseng og et stort skisenter. Ellers finnes det mange muligheter for besøk og aktiviteter i nærheten.

Blestua ligger 2 km fra hytta. Dette er ei bra fjellstue med    middagsservering, og alle rettigheter, samt dagligvarer.
Blefjellheisen er et lite skisenter som ligger 3 km fra hytta.
Fagerfjell Skisenter ligger 20 km fra hytta. Dette er et større skisenter med bl.a. kjelkeutleie og 2 kjelkebakker.

Kanskje er det aktuelt for dere å beøke noe av dette:

 

Dåset bygdetun ligger 15 km. fra hytta. Her er det hyggelige kultur-arrangementer 4-5 søndager i juli måned hvert år.

 

Bergverkmuseet i Kongsberg med myntproduksjon, skihistorie, våpenproduksjon og sølvverket er verd et besøk. I sølvgruvene i Kongsberg er det muligheter for gruvesafari og togtur til Kongens gruve. Dit er det 35 km.

 

Kongsberg Skisenter er et skikkelig stort skisenter kun 35 km. unna med bl.a. superpipe og kuleløyper.

 

Langedrag Fjellgård i Uvdal har mange ville dyr som ulv, gaupe, fjellrev, elg og rein, samt mange gamle opprinnelige husdyr-raser og ridesenter. Dit er det 94 km.

 

Til Blåfargeverket i Modum er det 49 km. Der er det flott om sommerene med koboltgruvene, omvisninger, håndtverksbutikker og kunstutstillinger.

 

I Sommerland i Bø i Telemark er det et stort utendørs badeland med mange spennende attraksjoner. Dit er det 95 km.

 

I Kunstnerdalen i Sigdal og Modum finner dere; Th. Kittelsen's hjem, Chr. Skredsvig's hjem, Villa Fridheim og Krødernbanen. Avstander er mellom 40-60 km.

 

Ved Brufoss er det gode muligheter for laksefiske i Lågen. Dit er det 86 km.

 

Dagali Rafting tilbyr rafting, elvebrett og rappelering. Eller kanskje dere har lyst til å kjøre med ATV, snøscooter, offroad, gravemaskin eller gocart. Dit er det 114 km.

 

Veggli Vertshus. ligger 38 km. unna. Der leier de ut dresiner, så dere kan sykle på en nedlagt jernbane "Numedalsbanen" helt opp til Rødberg. Det er kanoutleie også.

 

Halstensrud Gocart og ATV-utleie tilbyr kjøring både i Kongsberg og i Sigdal. Det er 35 km. dit.

 

På Flesberg kommunes hjemmeside finnes det mye annen informasjon.

bottom of page